Apareix un nou malware que es distribueix per Facebook Messenger

Recentment, s’ha trobat un nou virus o malware que es propaga a través dels missatges directes de Facebook, pel que és probable que el trobis a Facebook Messenger. A més d’infectar a altres usuaris de xarxes socials, el virus pot robar informació de les víctimes. Segons Norton, el malware és una adaptació del fals antivirus (Fake AV Redirect 2 de Windows) per a dispositius mòbils que buscava infectar aquests dispositius de la mateixa manera.

facebook messenger

Segons s’alerta des de la pròpia companyia de seguretat, el funcionament d’aquest malware que s’està expandint per mitjà de Facebook Messenger és molt senzill. Bàsicament es rep un missatge de text (bastant sospitós) on s’anima a l’usuari a prémer sobre un enllaç. En prémer sobre apareix un missatge on s’indica que el sistema del telèfon intel·ligent s’ha d’actualitzar.

Aquest missatge inclou el model de l’smartphone, de manera que molts usuaris poden caure en el parany i acceptar el procés. Si això és així, la infecció dóna començament i el malware serà distribuït de la mateixa manera a la resta de contactes que tinguem a Facebook Messenger, els que rebran el mateix missatge que donava inici al problema.

A voltes amb el Malware

Un dels principals problemes dels smartphones actuals, més enllà de l’escassa durada de la seva bateria, és la constant exposició dels nostres dades privades i continguts especialment íntims a atacs externs per part de ciberdelinqüents. Per descomptat aquest nou malware que es transmet via Facebook Messenger no és ni l’últim ni el primer d’aquests problemes.

Sense anar més lluny fa unes setmanes ja mostràvem com els hackers intentaven aprofitar-se de l’èxit d’una aplicació com Clash Royale per infectar aquells dispositius on s’instal·lés una APP maliciosa que prometia aconseguir gemmes per al joc.

Font Miguel Martínez movilzona.es

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *