Google presenta els seus nous smartphones: Pixel i Pixel XL

Els nous smartphones de Google volen oferir una experiència única.

Google ha presentat aquest dimarts a San Francisco una onada de nous dispositius per als nostres butxaques i la nostra llar amb la promesa d’un món en el qual la intel·ligència artificial estigui present de forma constant en les nostres vides.

Pixel: a per l’iPhone

Presentats per Rick Osterloh, el nou líder de la divisió de maquinari de Google, els nous Google Pixel i Google Pixel XL seran sengles smartphones amb què Google vol fer front a liPhone en tots els aspectes possibles. Fabricats per HTC encara que posats a la venda de forma exclusiva sota la marca de Google, els dos mòbils compten amb un processador Snapdragon 821 de Qualcomm, la versió més potent dels xips que produeix aquest fabricant.

Tenen 4 GB de memòria RAM, i podran ser adquirits en dues opcions amb 32 o 128 GB d’emmagatzematge, i com és tradicional en tots els smartphones de Google anteriors, sense targetes microSD. El model Pixel compta amb una pantalla de 5 polzades i resolució Full HD (1080p), mentre que el Pixel XL puja fins a les 5,5 polzades i augmenta la resolució a 2K (1440p).

La càmera, que segons Google serà de màxima qualitat i capaç de competir amb els millors terminals, compta amb un sensor de 12,3 Megapíxels amb una obertura de f / 2.0, i serà acompanyada a la part posterior per un lector d’empremtes similar a els que instal·la Huawei o la pròpia HTC en els seus models.

Google afirma que és la millor càmera d’un telèfon intel·ligent feta mai. Per recolzar l’afirmació han utilitzat la nota de DxO, l’avaluador independent que ha donat a Google Pixel un 89 de nota, superior a la 86 aconseguit per l’iPhone juliol fa dues setmanes.

Característiques pròpies

 

Google Pixel
Brian Rakowski, durante la presentación del Google Pixel (Beck Diefenbach / Reuters)

Als Estats Units, sortirà a la venda per 649 dòlars per a la versió de 32 GB, i serà exclusiu per a l’operador Verizon. Estarà disponible també des de la seva sortida també al Regne Unit, Austràlia, Canadà i Alemanya. La versió de 128 GB del Pixel costarà 749 dòlars. Pel Pixel XL, els preus pugen a 769 i 869 $ per a les versions de 32 i 128 GB respectivament, els mateixos preus que l’iPhone juliol.

Google promet emmagatzematge il·limitat en qualitat original per a les fotografies i vídeos que els seus clients prenguin en el núvol. Estarà disponible en tres colors: blanc amb tocs platejats, negre, i una edició especial en blau.

Google Pixel
REUTERS/Beck Diefenbach (Beck Diefenbach / Reuters)

Realitat virtual

Després HTC amb Valve, i Samsung amb Facebook/Oculus, Google presenta la seva plataforma de realitat virtual mòbil anomenada DayDream. Uns cascos on introduir el nostre smartphone per poder utilitzar-lo, similar a la gamma Gear VR de Samsung, i tants d’altres.

Una de les característiques de DayDream, encara que no és única, ve amb un petit comandament per poder ajudar-nos en la nostra activitat virtual.

Google promet que DayDream serà una plataforma tant per a videojocs com per a multimèdia, amb acords amb estudis de videojocs i amb distribuïdors de Hollywood, així com aplicacions tradicionals com YouTube o Netflix.

Estarà disponible al novembre i per un preu de 79 dòlars a Estats Units.

Google Pixel
REUTERS/Beck Diefenbach (Beck Diefenbach / Reuters)

A les nostres cases

Google va deixar per al final de les seves presentacions de nou maquinari al seu router per a la llar denominat de manera poc inspirada ‘Google Wifi‘, que promet oferir una millor gestió de les connexions sense fils de les nostres llars. Tant com perquè els usuaris decideixin pagar 129 dòlars per ell, o 299 per un pack de tres pensat per als domicilis més grans.

En el nostre televisor, Google va presentar Chromecast Ultra, una versió més potent, ràpida i en general molt més capaç que el seu Chromecast actual. Per 69 dòlars, un augment considerable de preu amb la versió tradicional, ens permetrà enviar vídeo en resolució 4K als nostres televisors. El preu no hauria de ser molt problema per als amos d’un televisor amb aquesta resolució avui dia.

En aquesta categoria, Google també va presentar el producte més interessant del dia: Google Home, l’assistent per al dia a dia de Google a la nostra llar. De manera similar a Amazon Echo, ens permet interactuar amb ell de forma vocal per crear recordatoris, fer preguntes a l’assistent de Google, reproduir música o escoltar les notícies.

Aquest tipus de dispositius estan encara lluny de tenir una adopció per les massa com sí ho fan els smartphones. El seu preu (costarà 129 dòlars als Estats Units) i poques funcionalitats totals, els converteixen en alguna cosa que molts opten per ignorar. Això no treu que la categoria d’assistents no tinguin un gran futur en les nostres vides, encara que sembla que de moment serà en les nostres butxaques en forma de smartphone, més que en les nostres cuines en forma de Google Home o Amazon Echo.

Font La Vanguardia 

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *