Google celebra el seu 18é aniversari

El cercador més important d’internet, Google, compleix 18 anys i ho celebra amb un ‘doodle’ que simula una gran festa.

primera oficina de la companyia
primera oficina de la companyia

Per ser un gegant cal néixer, primer, en un garatge a Menlo Park. És el paradigma pel qual molts somien. Google, igual que altres tantes firmes tecnològiques com Microsoft o HP, va sorgir d’aquesta manera. Encara que tècnicament «Google» es va constituir com a societat el 4 de setembre de 1997, l’aniversari se celebra cada 27 de setembre, data escollida per la companyia perquè coincidís amb un rècord de pàgines indexades.

El gegant d’internet compleix la seva majoria d’edat (18 anys). Uns joves Larry Page i Sergey Brin (22 i 21 anys, respectivament) van posar llavors la primera pedra d’una de les majors companyies del món. Tots dos es van conèixer quan estudiaven a la universitat de Stanford i van pensar en crear un servei que facilités les recerques d’internet.

Per aconseguir-ho, van llogar un espai a Susan Wojcicki -actual directora de YouTube- per 1.300 euros al mes. Allà va començar tot. Anys després van adquirir l’immoble, per cert. Tenia diverses habitacions i una moqueta blava. Al setembre de 1998 van contractar al seu primer treballador, Craig Silverstein, company dels fundadors i que va estar treballant en la companyia fins a 2012. No va ser fins que l’empresa tenia set treballadors quan van decidir mudar-se.

googol
googol

 

El nom prové d’un joc de paraules amb el terme “googol”, encunyat per Milton Sirotta, nebot del matemàtic nord-americà Edward Kasner, per referir-se al nombre representat per un 1 seguit de 100 zeros. L’ús del terme reflecteix la missió de la companyia d’organitzar la immensa quantitat d’informació disponible a la web i al món.

Amb més d’un milió de servidors i centres de dades a tot el món, Google és capaç de processar més de 1000 milions de peticions de recerca diàries.

El que va començar sent un projecte univeritario ja era una gran empresa amb un creixement impressionant. El 21 setembre 1999 va desaparèixer definitivament de Google.com l’etiqueta que l’identificava com una versió beta.

Font El Comercio i platzi.com

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *