Els càmeres de La Sexta carreguen contra la cobertura de les eleccions dels EUA.
Qualifiquen de “nyap” que la cadena nacional realitzi directes amb pals selfies.
Fonts pròximes a la cadena han confirmat l’enuig entre els càmeres. Aquests estan indignats perquè no s’hagi traslladat a cap dels professionals per cobrir les eleccions americanes i el mètode escollit per fer-ho.
Els responsables de producció han decidit marcar una fita i han optat per una cobertura audiovisual innovadora. Fins al moment cap televisió nacional a Espanya ha cobert un esdeveniment d’aquesta envergadura amb telèfons mòbils.
La direcció ha pres aquesta mesura per economitzar perquè “s’han estalviat tots els bitllets del personal tècnic”. Això ha enfadat els treballadors perquè considera que es “denigra” la seva tasca en els mitjans de comunicació.
Aquestes mateixes fonts qualifiquen el resultat de “nyap”. Asseguren que la imatge dels directes està en continu moviment, hi ha problemes amb la llum i els plans no són aptes per a emetre en una cadena com La Sexta.
Les tècniques que estan utilitzant els periodistes per realitzar els directes utilitzen pals selfies. En d’altres casos les filmacions es realitzen mitjançant un iPhone subjectat per un altre persona del mitjà.
La versió de la cadena
Fonts de la cadena expliquen, primer de tot, que la figura del càmera és molt important per a la Sexta. Sempre ho ha estat. De fet, porten anys amb un nivell de contractacions que supera la mitjana del sector.
A més, aclareixen que no ha canviat l’estatus dels càmeres. La Sexta utilitza dos procediments per a cobertures d’aquestes característiques, segons es tracti de directes o de reportatges. En el primer cas, la cadena contracta càmeres de companyies externes. En casos com aquest, als Estats Units, se sol acudir a empreses com Overon o APTN.
Un directe tradicional costa uns 1.000 euros encara que l’emissió sigui d’uns pocs minuts. Pel que un desplegament d’aquestes característiques, amb hores i hores d’emissió, seria impossible pels costos.
Doncs bé. En aquesta ocasió, s’ha implantat una iniciativa pionera anomenada ‘Live View’: amb un dispositiu mòbil i aquest sistema digital el redactor pot fer directes amb el telèfon intel·ligent. S’ha tractat d’una prova pilot.
L’experiència, per cert, ha estat satisfactòria. Amb aquests dispositius més petits i lleugers els periodistes poden ser més dinàmics. Realitzar directes des de llocs que abans no eren accessibles. Àmplia les opcions de cobertures. “Ara podem fer més desplegaments”, assenyalen.
La prova ha anat tan bé que el director d’informatius ha explicat a nivell intern que amb aquest sistema s’obre un ventall de possibilitats també per als propis càmeres, que treballaran amb el mòbil. Es multiplicaran les cobertures. “Podrem fer més coses”, asseguren.
Font Noticia: El Confidencial Digital